Kolik stojí vytápění uhlíkovou folií Heatfolie?

Kolik stojí vytápění uhlíkovou folií Heatfolie?

Mnoho lidí má předsudky ohledně vytápění pomocí elektrické energie. Tradičně se předpokládá, že je to neefektivní a finančně nevýhodné. Nicméně, dnešní moderní technologie nám ukazují, že realita může být jiná. Abychom to dokázali, podíváme se na konkrétní příklad naší klientky, která využívá elektrické podlahové vytápění Heatfolie a inteligentní systém regulace Loxone.

Příklad z praxe

Naše klientka, majitelka domu o velikosti 100 m² (dřevostavba) se rozhodla použít elektrické podlahové vytápění Heatfolie jako primární a jediný zdroj vytápění v jejím domě. Tepelné ztráty domu jsou 4kW. Klientka v domě bydlí sama, nicméně například teplotu v obývacím pokoji má nastavenou na 24,5°C.

Jaká byla cena?

Během minulé topné sezóny spotřebovala 1585 kWh elektřiny pouze na vytápění. S průměrnou cenou elektřiny 8 Kč za kWh, to znamená, že její náklady na topení pomocí Heatfolie činily pouhých 12 680 Kč. Toto číslo je překvapivě nízké, zejména vzhledem k rozsahu vytápěné plochy a délce topné sezóny.

Regulace je klíčem úspor

Jedním z klíčových faktorů efektivity a úspory energie u naší klientky je inteligentní systém regulace Loxone. Tento systém umožňuje precizní řízení topení podle potřeb majitelky a aktuální situace v domě. Ve vizualizaci Loxone lze krásně vidět, jak například 18. ledna spínalo topení. V tento den topilo pouze 4x denně: od 5:40 do 6:16, poté od 7:38 do 7:54 a pak až večer od 17:12 do 18:39. Loxone totiž ví, že majitelka domu se vrací domů v týdnu kolem 19:00, tudíž přes den bylo topení v úsporném režimu. Před jejím příchodem se topení automaticky spustilo a vytopila se místnost na požadovanou teplotu. Heatfolie navíc využívá princip samoregulace PTC, který zajišťuje vyšší bezpečnost a snížení spotřeby topné fólie oproti konkurenčním výrobkům až o 30 %. 

Tento konkrétní příklad jasně ukazuje, že vytápění elektřinou nemusí být tak nákladné, jak se obvykle předpokládá. Moderní technologie, jako je Heatfolie a inteligentní systémy regulace jako Loxone ve spojení s akumulační vrstvou podlahy, umožňují efektivní a ekonomické vytápění i ve větších domech či bytech. Tudíž je vytápění mnohem výhodnější, než se může zdát. Navíc elektrické vytápění Heatfolie není potřeba nijak v průběhu let servisovat, jeho životnost je 40 let nepřetržitého provozu. 


Kontaktujte nás