Výhody chytrého stínění

Výhody chytrého stínění

Stínění v moderní době představuje jednu z nejzajímavějších oblastí pro rodiny stavějící domy. Nezřídka se jedná o klíčový prvek automatizace v budovách, který vyžaduje precizní ovládání a správu. Avšak, existuje mnoho jednoúčelových systémů, jejichž možnosti jsou omezené. Místo vkládání investic do těchto systémů existuje atraktivnější možnost – využít Loxone a jeho široké spektrum výhod.

Proč tedy sáhnout po Loxone pro stínění?

Jedním z klíčových prvků je jeho schopnost reagovat na okolní podmínky a potřeby uživatele. Díky inteligentnímu řízení podle polohy slunce, orientace světových stran, aktuálního počasí a pokojové teploty dokáže Loxone vytvořit optimální prostředí ve vašem domě.

Komfort a úspora energie

Automatizace stínění je klíčová pro udržení přirozeného komfortu v budově. V zimě snižuje tepelné mosty a ve slunečných dnech zajišťuje zisk tepla ze slunce. Naopak v létě zabraňuje nepříjemnému přehřívání místností, což umožňuje uspořit nemalé finanční prostředky.

Případová studie: Nízkoenergetická novostavba na jihu Moravy

V nízkoenergetické novostavbě rodinného domu na jihu Moravy jsme dodatečně instalovali stínění s chytrým řízením. Náklady na vytápění se během jedné sezony snížily o celých 40 %.

A jak jsme to dokázali? V hlavní roli byla fyzika. Zamezení tepelného mostu z velkých HS portálů dokáže spolehlivě pouze externí lamelové stínění. Další důležitou částí bylo chytré ovládání, kdy se eliminovaly uživatelské chyby a docházelo k automatickému ovládání přes den i noc na základě oslunění budovy, teplot a času.

Díky těmto inovacím jsme dosáhli výrazného zvýšení energetické efektivity a komfortu bydlení, což přináší významné úspory i v dlouhodobém horizontu.

Přístupnost ovládání je snadná a intuitivní, buď přes aplikaci či tlačítka Touch. Loxone nabízí také funkce, jako je například simulace přítomnosti lidí v domě.

Loxone nabízí širokou škálu funkcí a možností, které můžete využívat dle vašich potřeb a přání. Systém je snadno rozšiřitelný, což znamená, že můžete přidávat další prvky chytrého domova postupem času, jakmile se vaše potřeby změní.

Vzhledem k těmto výhodám není pochyb o tom, proč bychom doporučili chytré stínění. Kombinace pohodlí, úspory energie, bezpečnosti a snadné integrace dělá z tohoto systému ideálního partnera pro váš nový domov. S Loxone můžete být jisti, že váš domov bude nejen moderní, ale také efektivní a bezpečný.

Automatizace stínění je klíčová pro udržení přirozeného komfortu v budově, v zimě snizuje tepelné mosty vyplní a ve slunečných dnech zajisti zisk tepla ze slunce, v lete naopak zabraňuje nepříjemnému přehřívaní místnosti, a tak lze ušetřit nemalé finanční prostředky.


Kontaktujte nás